H.s.V. nooit gedacht

Vissen is ontspannen, ontspannen is rust, rust is vangen.

Jeugd

Spreekbeurtservice

Beginnende sportvissers kunnen er heel veel opsteken over hun hobby en de meer ervaren vissers kunnen interessante artikelen lezen over specialistische vismethoden.

 

Vissen doe je zo

In het onderdeel Vissen doe je zo’ worden alle hengeltechnieken beschreven, van het vissen met de vaste stok tot vliegvissen en zeevissen. Veel bezocht zijn de pagina’s over karpervissen en kunstaasvissen. Met de extra tips van Vis TV presentator Ed Stoop moet het zeker lukken om veel vis te vangen. Ook als je al een meer ervaren sportvisser bent, vind je er nuttige tips en trucs. Bij elk onderwerp zijn een groot aantal links gegeven naar handige artikelen die eerder in Hét Visblad zijn verschenen en filmpjes van Visblad TV en Vraag het aan Ed.

 

Op Stekkie.nl kun je onder ‘Vis en school’ doorklikken naar de spreekbeurtservice. Hier vind je de onderwerpen ‘Vissoorten’, ‘Biologie van vissen’ en ‘Over sportvissen’. Bij de vissoorten is heel veel informatie gegeven over het uiterlijk, de groei en het voedsel van de vis. Je kunt bovendien pagina’s vol met schitterende afbeeldingen van de gekozen vissoort bekijken en deze plaatjes opslaan op je eigen computer. Zo zijn ze eenvoudig te gebruiken in een werkstuk of PowerPoint presentatie. Ook kun je ze uitprinten en uitdelen in de klas, om een spreekbeurt nóg leuker te maken!

 

Onder ‘Biologie van vissen’ zijn allerlei wetenswaardigheden te vinden over het lichaam van de vis, de paai en het gedrag van vissen. In de rubriek ‘Over sportvissen’ is informatie gegeven over de beste vangstmethoden. Ook Vis TV presentator Ed Stoop geeft tips, dus dan weet je dat het goed zit.

 

Voor meer informatie over hoe te vissen, met o.a.; films, uitleg per soort hengel, vissoorten, raadsels en spelletjes enz., kunnen jullie vinden door op onderstaande afbeelding te klikken. Dit is een aparte vissite voor kinderen van Sportvisserij Nederland.                                                
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQWmD7LdnYhQ2pFjhcKu3YyIFPzYD7COFLZJlPYO51n8hUq4IgVg

 

KLIK

KLIK