H.s.V. nooit gedacht

Vissen is ontspannen, ontspannen is rust, rust is vangen.

Visaktes & Visserijwet

Algemeen:

Iedereen die gaat vissen heeft een vispas of een visvergunning nodig, of je nou een cool tiener bent, een zevenjarig meisje uit groep 4, een dertigjarige moeder of een op leeftijd zijnde opa. Zoals altijd is hier ook een uitzondering op de deze hoofdregel. Ben je onder de 14 en vis je onder begeleiding van een volwassene die een vispas heeft, dan heb je zelf niets nodig. Er gelden dan wel beperkingen bij het vissen. Ga je echter in je eentje of met een vriendje of vriendinnetje vissen dan heb je wel degelijk een vispas of een visvergunning nodig.

Ben je 14 jaar of ouder, dan heb je altijd de vispas nodig. Ben je onder de 14 jaar, dan is er de jeugd vis pas of de jeugd visvergunning.  


VISpas check

Er zijn verschillende type VISpassen. Je kunt ook in één oogopslag zien wanneer welke visdocumenten vereist zijn via het  Schema Visdocumenten 2013 (PDF). Heb je nog vragen? Kijk meteen of het antwoord op jouw vraag tussen de Veel Gestelde Vragen staat.


Leeftijdsgrens:

Als leeftijdsgrens voor jeugd-vergunning, jeugdvispas, vispas geldt: Ben je op 1 januari 13 jaar of jonger, dan kom je in aanmerking voor een jeugd vispas of jeugd-vergunning. Daarmee mag je het hele kalenderjaar vissen ook al wordt je in mei bijvoorbeeld 14 jaar. Ben je op 1 januari 14 jaar, dan heb je de gewone vispas nodig.  


Geen document nodig:

Bij vissen onder begeleiding, jonger dan 14 jaar, je mag vissen met 1 hengel, onder dezelfde voorwaarden als de begeleider, die in bezit is van de vispas.

 

http://www.derietvoorn.com/images/jeugdpas.jpg

Jonger dan 14 jaar. je mag vissen met 1 hengel

Ben je namelijk nog geen 14 jaar en ga je bijvoorbeeld in de vijver vlakbij huis vissen, dan heb je wel een zogenaamde schriftelijke toestemming nodig. De toestemming kan je afhalen bij de plaatselijke penningmeester van de visvereniging.

http://www.derietvoorn.com/images/jeugdvispas.jpg

Jonger dan 14 jaar. je mag vissen met 2 hengels,

Je krijgt in feite dezelfde rechten en mogelijkheden als alle andere (oudere) sportvissers, die de vispas krijgen, alleen tegen een lagere prijs.

Bovendien krijg je dan gratis 4x per jaar het stekkie-magazine thuisbezorgd, speciaal voor vissende kids.

Klik “hierom online Uw Jeugdvispas aan te vragen

 

http://www.derietvoorn.com/images/vispas.jpg

Vanaf 14 jaar en ouder

Bovendien ontvang je 2x per jaar, gratis, de  maandelijkse uitgave van Sportvisserij Nederland Het Visblad.

Klik “hier” om online Uw Vispas aan te vragen.


Sub-Lid (extra-vispas):

U bent lid van een andere hengelsportvereniging, maar wil graag de zaterdagmorgen-woensdagmiddag- of avond wedstrijden van hsv Nooitgedacht meevissen, dat is mogelijk, dan kunt U sub-lid van hsv Nooitgedacht worden.

Gratis MeeVIStoestemming

De Meevistoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen.

Klik hier om direct een gratis MeeVIStoestemming aan te vragen

Peurvergunning:
Om te mogen peuren heeft u een peur vergunning nodig.
Als je een vergunning hebt mag U peuren in aangewezen water.
Peuren mag je ook het hele jaar rond ( er is dus geen gesloten tijd) Een groot voordeel van peuren is dat U vist zonder haken en dat de paling ( beschermde vissoort) dus niet gewond raakt tijdens het vangen en ondermaatse paling een 100 % kans heeft om te overleven als u deze terugzet.

Nachtvispas:
Nachtvissen is in alle wateren het hele jaar wettelijk toegestaan behalve in enkele door de minister aangewezen wateren (bijvoorbeeld het IJsselmeer en de aangelegen open havens. Let op: in een aantal wateren waar het wettelijk is toegestaan heeft de visrechthebbende een extra nachtvistoestemming verplicht gesteld. Informeer bij de lokale visrechthebbende voor u gaat nachtvissen. Of het nachtverblijf met een schuilmiddel is toegestaan, is per gemeente geregeld. Raadpleeg hiervoor de APV van de betreffende gemeente.


Vispas voor 3de hengel:

alleen samen met de vispas

  
Visserijwet:

Meer informatie over de visaktes en de wet- en regelgeving vindt u op deze websiteVisserijwet.

Vispas aanvragen:
Klik “
hier” om U online aan te melden. Wanneer u de stappen doorloopt en betaald heeft kunt U de voorlopige vergunning uitprinten en gaan vissen wanneer u wilt.